SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (310 – 340)

TRIUMF AMIRIA la spațiul THE INSTITUTE

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe seria de expoziții manifest SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚIla Combinatul Fondului Plastic, Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab.

SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI / YOU FEEL ~ AND DRIFT ~ AND SING include peste 100 de lucrări și serii produse de 38 de artiști/ artiste/ artistx și colective și este unul dintre rezultatele vizibile, în format de expoziție, ale cercetării despre practici artistice queer în România, în intervalul de 20 de ani de la un moment important în istoria politică recentă: decriminalizarea relațiilor între persoane de același sex odată cu abrogarea articolului 200 din Codul Penal, în 2001. 

În bunul spirit fluid TRIUMF AMIRIA, duo-ul curatorial KILOBASE BUCHAREST a selectat lucrări produse de artiști care se identifică queer, lucrări care abordează teme queer sau lucrări realizate într-o cheie critică, sau cu intenția de a pune în mișcare procese de schimbare.

Locația 3 / Tentacul B

SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (246 – 309) la Suprainfinit Gallery

Având drept ghid vag o mostră de înțelepciune semnată de RuPaul, “We’re all born naked and the rest is drag.” / Ne-am născut cu toți goi, restul este drag, expoziția face un zig-zag în multiple direcții ce iscodesc departe de definiție înțelesuri răsucite ~ necercetate ~ spectrale ale gestului ~ capacității ~ necesității de a (ne) deghiza.