Atelier performativ cu Paul Dunca/ Paula Dunker

La capătul primei săptămâni din 2022, Paula Dunker ne propune să adresăm colectiv intenții pentru un viitor foarte apropiat. Printr-un ghidaj corporeal performativ ne invită să experimentăm vindecătorul împreună. Atelierul din cadrul expoziției „SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI” ~ TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] ~ învârte și croșetează puterea imaginației colective pentru a o traduce în ceva palpabil. Spațiul expozițional devine astfel locul de unde năvălește prin noi un nou început.

Paula Dunker promite că munca ei [artistică] se bazează pe analiza sistemelor de reprezentare, producție și creație. Lucrează cel mai des cu corpul. Este fiică a dansului contemporan românesc, soră a teatrului politic local, mamă în scena de clubbing queer bucureșteană și (alături de Alex Bălă) inițiatoarea genului muzical techno-faggothique. Confruntă tiparele existente, ajută la clădirea unor posibile lumi noi și la vindecarea acesteia.

Paul Dunca/Paula Dunker este activist/ă a/l corpului queer – s-a născut în Bucureşti unde continuă să trăiască şi să muncească. După ce a absolvit Universitatea Naţională de Teatru şi Film «I.L.Caragiale» (secţia Coregrafie) şi masterul de Scriere Dramatică în cadrul U.N.A.T.C., a vrut să încerce totul. Acesta este şi motivul pentru care munca sa are un caracter eclectic și include o expresie cât mai diversă: de la colaborări cu diferiți regizori de teatru la propriile lucrări coregrafice, de la chelnerie la găzduirea unei emisiuni pe MTV, de la artă comunitară  la reprezentarea României ca performer la Bienala de Artă de la Veneția, de la articole în diferite reviste şi roluri in filme locale la spectacole prezentate la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti și pe scene precum Judson Church, New York sau HAU2, Berlin și concerte cu queer act-ul său #FLUID. Una peste alta, el/ea este fericit/ă atunci când se poate face util/ă, când poate să se miște și când poate mișca lumea. 

Credit foto: Ana Catina