Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?] organizează un atelier de spoken word

Triumf Amiria. Muzeul Culturii Queer [?] își propune să descopere noi talente din zona de spoken word în cadrul secțiunii de arte performative a proiectului și organizează în acest sens un atelier intensiv, pentru a descoperi voci poetice queer și a le ajuta să se dezvolte. La atelier se pot înscrie 15 participanți. Atelierul are două componente: una de poezie queer și cealaltă de performance, desfășurate concentrat pe o perioadă de șase zile, la finalul cărora participanții vor susține o seară de performance în care vor arăta rezultatul muncii lor din timpul atelierelor. Sesiunile offline vor avea loc la Centrul de Teatru Educațional Replika. Deadline-ul pentru aplicații la ambele ateliere este 2 iunie. 

Atelierul are loc în perioada 7-12 iunie și va avea două etape. Mai întâi, pe 7,8 și 9 iunie, câte patru ore pe zi, artista Carolina Vozian va lucra cu cei 15 participanți pe partea de poezie queer și împreună vor crea texte queer care să-i reprezinte pe fiecare. În a doua etapă, pe 10, 11 și 12 iunie, cursanții vor lucra cu Maria Sgârcitu, muziciană și performer, și cu Paula Dunker, activist/ă al corpului queer, pe partea de performance a textelor. Iar pe 13 iunie va avea loc seara de performance. 

Acest atelier se desfășoară exclusiv offline, este gratuit și deschis tuturor celor care pot să petreacă o săptămână în București. 

Pentru înscrierea la atelier, doritorii sunt rugați să trimită un mail pe adresa [email protected] la care să atașeze un text deja scris (poezie, proză, o combinație dintre cele două sau altceva) și să răspundă la întrebarea: „Ce înseamnă pentru tine poezia queer?” sau să vorbească despre poetele/poeții care îi inspiră.