DESPRE PROIECT

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] este un proiect de recuperare a producției culturale queer din ultimii 20 de ani care se axează pe trei direcții: literatură, arte vizuale și arte performative.

Proiectul este derulat de Asociația MozaiQ LGBT în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană, Centrul de Teatru Educațional Replika și artista Kjersti Vetterstad (Norvegia), care propune, de-a lungul anului 2021 și la începutul anului 2022, o serie de evenimente menite a sublinia importanța culturii queer în ultimele decenii, dar și a încuraja producția culturală nouă prin expoziții, ateliere, tururi ghidate, spectacole de teatru și performance-uri, lecturi publice și evenimente de networking.

Proiectul se desfășoară în perioada martie 2020 – martie 2022. Bugetul total al proiectului este 1.057.556 lei, din care valoarea sprijinului financiar nerambursabil este 951.800 lei.

Proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European și la consolidarea relațiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul și sudul Europei și statele baltice.
Aceste mecanisme de finanțare sunt stabilite în baza Acordului privind Spațiul Economic European, ce reunește statele membre UE și Islanda, Liechtenstein și Norvegia ca parteneri egali pe piața internă.
În total, cele trei state au contribuit cu €3,3 miliarde între 1994 și 2014 și €1,55 miliarde pentru
perioada de finanțare 2014-2021.
Mai multe detalii sunt disponibile pe: www.eeagrants.org și www.eeagrants.ro.

Programul RO-CULTURA este implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului și are ca obiectiv general consolidarea dezvoltării economice și sociale prin cooperare culturală, antreprenoriat cultural și managementul patrimoniului cultural.
Bugetul Programului este de aproximativ 34 milioane de euro.
Mai multe detalii sunt disponibile pe
www.ro-cultura.ro.

Parteneri

Muzeul Naționala de Artă Contemporană

Centrul de Teatru Educațional Replika

Kjersti Vetterstad

Sponsori

Seria de expoziții SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI a fost sponsorizată de: UniCredit Bank, Between Bridges Foundation, Family Servais Collection, iar sprijin suplimentar a fost oferit de The Institute, add, INVITRO, CEDI și donatori anonimi.  Partener principal: MNAC. Parteneri gazdă: Combinatul Fondului Plastic, Galeria Nicodim, Suprainfinit Gallery, spațiul THE INSTITUTE, SWITCH LAB.

*

Clusterul de expoziții „TRIUMF AMIRIA: MUSEUM WORKINGS” a fost sponsorizat de partenerul gazdă, Zina Gallery, iar sprijin suplimentar a fost oferit de add.

*

Expoziția PUNCT ~ CU ~ PUNCT a fost sprijinită și de partenerul gazdă, Kunsthalle Bega, iar sprijin suplimentar a fost oferit de add, Identity:Education și hotelul ibis Timișoara City Center.