„Bucurie și fericire/ Öröm és boldogság” în festivalul PERLE, PARADOXURI ȘI EXTAZ

„Bucurie și fericire/ Öröm és boldogság” tratează un subiect sensibil: situația comunității gay din Transilvania. Dar de fapt, acesta nu este deloc un subiect sensibil, deoarece societatea acceptă homosexualii. Trebuie doar să nu se arate și să tacă. Și să pretindă că nu sunt ceea ce sunt. Și atunci toată lumea este fericită. Piesa prezintă niște oameni obișnuiți. Femei și bărbați, orășeni și săteni, gay și heterosexuali. Niște destine paralele care se întâlnesc și se despart, având câteva certuri nesemnificative, probleme false, frecușuri, isterii minore. Nimic important. Sunt oameni fericiți.

Székely Csaba și Ándi Gherghe, împreună cu actorii: Fodor Piroska, Benedek Botond, Orbán Levente, Kovács Károly, Nagy István, Badics Petra și Szász Réka ne vor pune în fața unei povești, până la urmă tragice, dar tratată cu un umor negru-negru. Spectacolul „Bucurie și fericire” ne va duce în lumea LGBT din Transilvania cu mijloace de transport în același timp ludice, dure, sensibile, sofisticate și rudimentare.

 „Bucurie și fericire/ Öröm és boldogság este cel de-al doilea spectacol realizat în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului „Terapie socială prin teatrul contemporan” (2017), implementat de 3g HUB, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și Municipiul Tîrgu Mureș.

Va fi o călătorie în lumea homosexualilor dintr-o zonă situată undeva între Olanda și Cecenia. Călătorii vor beneficia de ghidaj hetero. Vă invităm să ne însoțiți cu fericire și bucurie!

Spectacol în limba maghiară cu subtitrare în limba română. 

Durata: 1h 30 min

Credit foto: Lavinia Cioacă