SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (246 – 309)

TRIUMF AMIRIA la Suprainfinit Gallery

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], în parteneriat cu Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC) are plăcerea să anunțe seria de expoziții manifest SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚIla Combinatul Fondului Plastic, Suprainfinit Gallery, THE INSTITUTE și Switch Lab.

SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI / YOU FEEL ~ AND DRIFT ~ AND SING include peste 100 de lucrări și serii produse de 38 de artiști/ artiste/ artistx și colective și este unul dintre rezultatele vizibile, în format de expoziție, ale cercetării despre practici artistice queer în România, în intervalul de 20 de ani de la un moment important în istoria politică recentă: decriminalizarea relațiilor între persoane de același sex odată cu abrogarea articolului 200 din Codul Penal, în 2001. 

În bunul spirit fluid TRIUMF AMIRIA, duo-ul curatorial KILOBASE BUCHAREST a selectat lucrări produse de artiști care se identifică queer, lucrări care abordează teme queer sau lucrări realizate într-o cheie critică, sau cu intenția de a pune în mișcare procese de schimbare.

Locația 2 / Tentacul A

SIMȚI ~ ALUNECI ~ CÂNȚI (246 – 309) la Suprainfinit Gallery

funcționează ca repozitar al unui set de senzori hipersensibili ai invizibilului ~ transparențelor ~ imaterialului: lucrări ce folosesc texte readymade (extrase dintr-un surprinzător context comercial) ca transmițător al unor emoții aproape imposibil de descris, lucrări critice despre aspecte nevăzute ce propagă în continuare discriminări ale comunității queer, despre ecologie, dar și lucrări despre solidaritate în feluri diferite, despre procese de vindecare sau despre potențialul imaginarului queer, o forță imaterială ce poate născoci noi orizonturi mai repede de ani-lumină.