Atelier fluid Adriana Chiruță | Love as political power or rewriting our future with our breaths 

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?] prezintă „Love as political power or rewriting our future with our breaths”  de Adriana Chiruță în expoziția „Simți ~ Aluneci ~ Cânți”, un eveniment cu identitate fluidă: atelier ~ concert de respirații ~ instalație performativă ~ gimnastică de înviorare ~ grup de suport ~ artist talk ~ free dance party, duminică, 6 februarie 2022, între orele 13:00 – 16:00 la Galeria Suprainfinit (str. Mântuleasa, nr. 22, București).

O întâlnire cu un format polimorf în care ne vom juca lejer cu aspectele politice ale respirației și cu libertatea de a ne alege, indiferent de raporturile de putere în care suntem prinse/și, lungimea propriilor respirații. Impunerea abuzivă a puterii vine la pachet cu un grad mai mic sau mai mare de sufocare. E oare posibil ca nemailăsându-ne sufocate/ți, abuzul să înceteze și să ne mutăm într-o geometrie a puterii mai prietenoasă, sau chiar iubitoare, cu noi? Și e oare adevărat că dacă trăim sub presiunea unor politici nocive, e poate un semn că ne iubim prea puțin și că această lipsă de iubire față de noi înșine ar trebui să înceteze? este invitația Adrianei de a practica de pe-acum metode de a face loc, în viitor, pentru o politică a iubirii și, în consecință, și pentru propriile respirații. 

Adriana Chiruță trăiește și lucrează în proiectul ei preferat, un ecolaborator de artă contemporană în construcție din 2014, în regiunea Sibiului, numit Carambach, o țară „inventată” pentru artiști independenți, cercetători și activiști pentru drepturile omului și naturii. Adriana este o artistă dedicată unor practici hibride. Cu un background de arte performative, regizoare de teatru pasionată mai degrabă de dans și cu studii de filosofie, se plimbă post-conceptual prin diverse medii (video, sunet, text etc). Structurate ca instalații performative, lucrările ei conduc simțurile privitorului dinspre exterior înspre el însuși, ca subiect de artă invitat să-și ocupe scena propriei vieți la nivel personal, social, politic.

Evenimentul este deschis unui număr de 12 persoane posesoare de certificat verde. 

Credit foto: Mihaela Cîrjan