Atelier în limba semnelor de întrebare

TRIUMF AMIRIA. Muzeul Culturii Queer [?], alături de artistx Jasmina Al-Qaisi și Raj Alexandru Udrea, vă invită să participați la extinderea lucrării audio „Limba semnelor de întrebare”, parte din expoziția „Simți ~ Aluneci ~ Cânți” (1- 245) / „YOU FEEL ~ AND DRIFT ~ AND SING” (1- 245), curatoriată de Kilobase Bucharest aka Dragoș Olea și Sandra Demetrescu, în curând la Combinatul Fondului Plastic (Strada Băiculești 29, București).

Marți, 16 noiembrie, între orele 13.00-16.00, vă așteptăm la Combinatul Fondului Plastic la atelierul „în limba semnelor de întrebare”, unde ne dorim să creăm împreună un spațiu intim, non-ierarhic, jucăuș, afirmativ, în care să ne exprimăm vocal împreună amplificându-ne vocile.

În limba semnelor de întrebare vrem să vorbim, să cântăm, să ne exprimăm în microfoane despre _Limba semnelor de întrebare_, un instrument de dezasamblare al limbii, creat de Jasmina și Raj. Ne propunem să dezvoltăm împreună un atelier despre nuanțe de tot felul urmărind cuvinte afirmative, inventate, chestionate sau re-imaginate. Scopul acestei întâlniri este să împărtășim experiența de a fi împreună și de a ne exprima liber într-un spațiu unde intrăm când ne simțim foarte comozi.

„Limba semnelor de întrebare” este o instalație sonoră, o compoziție în permanentă schimbare, alcătuită din răspunsuri la întrebarea „Cum se spune queer în limba ta?”, gândită și propusă de Jasmina Al-Qaisi ca dedicație pentru inițiativa Triumf Amiria și manifestul său, disponibil pentru lecturat și salvat+tipărit pe www.triumfamiria.ro și realizată și interpretată alături de Raj-Alexandru Udrea. 

Înscrierile sunt deschise către orice persoană până pe 15 noiembrie 2021. 

Jasmina Al-Qaisi este scriitoare pentru voce și hârtie.  Lucrările sau acțiunile ei audio pot fi ascultate la radiouri internaționale mai ales libere sau temporare și este membră a grupului de artiști interesați de sunet Research and Waves, scrie, expune și organizează în jurul lumii și pentru varii medii. 

Raj Alexandru Udrea este actor, performer, drag-queen și trainer. Raj Alexandru realizează mai multe spectacole de teatru, activează pe scena independentă a teatrului românesc și lucrează alături de ONG –uri, adesea cu rolul de mentor sau trainer. A participat la mai multe workshop-uri și ateliere de training cu tematici precum: rasismul, homofobia, anti-discriminare, incluziunea în societate a minorităților, dramaturgie, și multe altele.

Contribuțiile lucrării au fost adunate în jurul participanților Triumf Amiria începând cu luna Aprilie 2021 și în timpul Atelierului în limba semnelor de întrebare în Noiembrie 2021. 

Mai multe despre lucrare aici: https://jasminescu.com/a-language-of-question-marks

Credit foto: Mihaela Cîrjan